A kosár üres.

Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Blu-ray távirányítók

mustasd mind

Blu-ray távirányítók

Mire érdemes figyelni Blu-Ray távirányító vásárlásakor?

Amennyiben a kifinomult házimozi rajongói vagyunk, akkor nem mehetünk el a Blu-ray lejátszó mellett. Ezek a szórakoztató elektronikai eszközök még a nagy képfelbontással rendelkező DVD-lejátszóknál is jobb és élesebb képet biztosítanak, ami mindenképp lenyűgözőbb filmélményt nyújt. De a Blu-ray lejátszónak számos előnye van az internetes streameléssel szemben is. Például független a gyors internetkapcsolattól, ráadásul nem kell azon aggódnunk, hogy a kívánt tartalom elérhető-e ezeken a platformokon. Ezenkívül a filmmegosztó szolgáltatások tartalma általában csak korlátozott ideig elérhető, és az ajánlat többnyire szolgáltatónként változik.

Miért van szükségünk Blu-ray távirányítóra?

Ha szeretünk filmeket nézni, és mindig nagyfelbontású élményben szeretnénk, hogy részünk legyen, akkor a Blu-ray lejátszó az egyik kedvenc otthoni szórakoztató elektronikai eszközünk lesz. De mit kell tudnunk magáról a lejátszóról és az adattárolóról? Az egyrétegű Blu-ray lemezen több mint 25 GB adatot tudunk tárolni. Ezt így nehéz elképzelni, de ha azt mondjuk, hogy ez körülbelül ötször annyi információ tárolását jelenti, mint amennyit egy DVD képes hordozni, akkor ezzel talán segítettünk. De létezik dupla rétegű Blu-ray lemez is, amelyen mintegy 50 GB adat tárolható. Jó tudni, hogy az 50 GB-nyi tárhely tökéletes a full HD-s filmek lejátszására. De, hogy a kényelmet és a mozi élményt még tovább tudjuk fokozni, szükségünk van egy megfelelő távirányítóra is, amelynek köszönhetően nem kell folyamatosan a készülékhez szaladgálnunk, ha szeretnénk a filmet megállítani, vagy esetleg belepörgetni. A Blu-ray távirányító a legjobb módja annak, hogy maximalizáljuk kényelmünket.

Milyen előnyökkel jár egy Blu-ray távkapcsoló használata?

A praktikus Blu-ray távirányító a tv-távkapcsoló és a Hi-Fi távvezérlő mellett talán korunk egyik legpraktikusabb találmánya. Hangulatos filmes estéket tesz lehetővé egyedül vagy az egész családdal anélkül, hogy minden csatornaváltáskor fel kellene adnunk a kényelmes üléspozíciónkat. A távirányítóval úgy vezérelhetjük Blu-ray berendezésünket, mint a királyok, saját kanapénkról kézben tarthatjuk az estét. Napjaink Blu-ray távkapcsolói nagyon praktikus eszközök, hiszen számos funkciójuk van, amivel beállíthatunk mindent, amire a film megtekintésekor szükségünk van. A Blu-ray távkapcsolóval közvetlenül vezérelhetjük a lejátszót, ki- és bekapcsolhatjuk azt. Amennyiben filmet szeretnénk nézni, nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a távirányítót a lejátszóhoz.

Milyen Blu-ray távirányítót válasszunk?

Amennyiben ragaszkodunk a gyári távkapcsolóhoz, annak választása semmilyen előnnyel, de hátránnyal sem jár az univerzális Blu-ray távkapcsolóval szemben, maximum annyi, hogy az eredeti távkapcsoló jóval drágább, mint az univerzális változat. Az eredeti Blu-ray távkapcsoló is a teljes funkcionalitást biztosítja számunkra, például a csatornabeállításokat, menüfunkciókat stb, és ebben az esetben sem lesz szükségünk programozásra. Az elemek behelyezése után azonnal működtethetjük a távirányítóval a lejátszónkat. Amennyiben költséghatékonyan gondolkodunk, válasszunk egy univerzális Blu-ray távirányítót. Ebben az esetben sem lesz szükségünk bosszantó és időt rabló telepítésekre. Ilyenkor is minden funkció a rendelkezésünkre fog állni. A készülék, amit választottunk automatikusan felismeri a Blu-ray lejátszót, csak helyezzük be az elemeket, és már indulhat is a filmezés.

Mire ügyeljünk még Blu-ray távirányító beszerzésekor?

Válasszunk olyan Blu-ray távkapcsolót amely megfelelő méretű gombokkal rendelkezik, mert a kicsi formájú kezelőgombokat nehéz eltalálni, főleg, ha nagyobb tenyérrel, újjakkal rendelkezünk. Mivel ez illeszkedik a kezünkhöz. De nemcsak a gombok elhelyezkedése és puhasága fontos, hanem magának a távirányító házának a kialakítása is. Ne gondoljuk, hogy egy univerzális Blu-ray távirányító kevésbé ergonomikus kialakítású, és ezért inkább a drágább gyárit választjuk. Mindkettő tökéletesen beleillik tenyerünkbe. Inkább arra helyezzük a hangsúlyt, hogy olyan távvezérlőt válasszunk, amely nem túl széles, így tenyerünkben tartva, egy kézzel könnyedén irányíthatjuk Blu-ray lejátszónkat.