A kosár üres.

Mennyibe kerül egy univerzális távirányító?

2023-05-31 9:07
Mennyibe kerül egy univerzális távirányító?

A www.remote.hu webáruházban az ilyen típusú távirányítók ára 2.490 és 3.990 Forint között változik, a termék típusától és kivitelétől függően. Ez az összeg elenyésző a készülék árához képest. Ezért érdemes olyan távirányítót választanunk, amely minden igényünket tökéletesen kielégíti. Ne feledjük, egy univerzális távirányító amellett, hogy többnyire jóval praktikusabb, mint az eredeti gyári távkapcsoló, árban is sokkal kedvezőbb.

Hogyan szeretnénk használni a távirányítónkat: többfunkciósként vagy egy eszközre fókuszálva?

Ez egy fontos kérdés, hiszen ez is nagyban befolyásolja, hogy mennyibe kerül majd a távkapcsolónk. Amennyiben egy eszközt, például a tévénket szeretnénk kizárólag ezzel az intelligens eszközzel vezérelni, elegendő a 2.490 forintos árkategóriával rendelkező távkapcsolók között körül néznünk. Amennyiben márkás szórakoztató elektronikai eszközeinket szeretnénk egy márkás univerzális távkapcsolóval irányítani, akkor sajnos a nagyobb összeggel kell kalkulálnunk. Ez az elv éppúgy érvényes a Samsung, a Sony vagy a Philips univerzális távirányítókra is.


Miért olyan közkedveltek az univerzális távirányítók? 

Egyrészt beszerzésük nem kerül sokba, másrészt használatukkal gond nélkül akár 15 készüléket is vezérelhetünk, mint például televíziót, Hi-Fi tornyot, erősítőt, DVD-lejátszót, esetleg játékkonzolt stb. Gondoljunk csak bele, ez már önmagában 5 távirányítót jelent. Ha mindegyik távkapcsolóba külön-külön kell megvásárolnunk a ceruzaelemet, az már egy olyan plusz kiadás, amit az univerzális távvezérlővel megspórolhatunk. Nem mellesleg, ha kevesebb elemet használunk, az mindenképp kedvezőbb a környezetünkre is. Az eredeti távirányítók funkcióit problémamentesen áttelepíthetjük az új univerzális távirányítóba, ezután egyetlen paranccsal, vagyis egyetlen gombbal egyszerre több eszközt is be- vagy kikapcsolhatunk.


Miben különböznek az univerzális távirányítók a többi távkapcsolótól?

Az univerzális távirányítók választéka a remote.hu távirányító szakáruházban hatalmas. Vásárláskor győződjünk meg arról, hogy a kívánt távirányító passzol a készülékünkhöz. A kompatibilitásra vonatkozó információkat a termék részletes ismertetője alatt találjuk meg. Az univerzális használatra szánt távirányítók különböző extrákkal vannak felszerelve. Ezek egyrészt megkönnyíthetik a működtetést, másrészt további kényelmi lehetőségeket is nyújthatnak. Melyek ezek? 


  • Az univerzális távirányító színes kijelzője

Léteznek olyan távkapcsolók, amelyek színes kijelzővel rendelkeznek. A legtöbb ilyen modellen ez egy érintőképernyőt takar. Az okostelefonunkhoz hasonlóan tudjuk működtetni őket. Görgethetünk a menüben, és egy határozott érintéssel konkrét műveleteket indíthatunk el. Ennek a könnyű használatnak azonban megvan az ára. Ezek a távkapcsolók jóval drágábbak, mint hagyományos társaik. Áruk akár az 50.000 forintot is elérheti. 


  • Az univerzális távkapcsolón található gombok háttérvilágítása

A billentyűk háttérvilágítása akkor hasznos, ha a környezeti fény sötétebb, ahol vagy amikor használjuk. Ennek köszönhetően mindig jól látjuk a gombokat, és nem nyúlunk mellé a kívánt gombnak, ami sokszor elég idegesítő tud lenni. Az ilyen extrával felszerelt távkapcsolóért nem kell jóval több pénzt az üzletben hagynunk, mint a klasszikus univerzális távvezérlőért. 


  • Az univerzális távvezérlőn található gombok rendszere

Az univerzális távirányító gombjai a vezérlés kezelő elemei. Ne ijedjünk meg, ha több távkapcsolót nézünk meg a szakáruházban, és a gombok száma változó, valamint a gombok elrendezése és mérete is eltérő. A nagy gombok könnyebben használhatók és könnyebben láthatók. Ezek a típusok főleg idősebb embertársaink számára a megfelelő választást jelentik. 



Egyes univerzális távirányítók szélesebb körű funkciókkal rendelkeznek, amelyek túlmutatnak az alapszinten. Természetesen ez az árban is megmutatkozik. De nem kell nagyon nagy árkülönbségre gondolni. Például különböző speciális funkcióval ellátott gombbal logikailag összekapcsolhatunk több parancsot is. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy megnyomjuk a "televízió" gombot, és a tévével egyidejűleg működésbe hozzuk az erősítőt, és a projektort is. 

Néhány egyedi modell hangutasítással is vezérelhető. De ez már egy másik árkategória és egy ilyen távkapcsolóért akár 20.000 Forintot is ki kell fizetnünk. 


2023-05-31 9:07