A kosár üres.

Egy távirányítóval több készüléket is irányíthatunk?

2023-06-16 13:45
Egy távirányítóval több készüléket is irányíthatunk?

Egyrészt nem fog nappalink rendezetlen képet mutatni, másrészt kényelmünk is fokozható ezzel az apró, ámde annál hasznosabb eszközzel. Amennyiben tanulásra képes univerzális távkapcsolót választunk, akkor át is veheti az összes szórakoztató elektronikai eszköz irányítása felett a vezérlést. Egy távkapcsolóval működtetni az összes berendezést? Ez ma már nem fikció, hanem a valóság. 

Milyen előnyökkel rendelkezik az univerzális távirányító? 

Az univerzális távirányító lehetővé teszi például a házimozi vagy a multimédiás rendszer, esetleg a Hi-Fi torony kényelmes vezérlését. Mert különösen akkor, ha több berendezést, például soundbart, tévét szeretnénk egyszerre működtetni, óhatatlanul felhalmozódnak a távirányítók. Az univerzális távirányító segítségével sokkal rendszerezettebb lesz életünk, nem kell folyamatosan megjegyeznünk, melyik távkapcsolót hova tettük, és azt sem kell állandóan észben tartanunk, hogy melyik berendezéshez, melyik távvezérlő is tartozik pontosan. Nem túlzás azt állítani, hogy az univerzális távirányítók megkönnyítik az életünket. De ez a megállapítás nem csak az otthonunkra érvényes, hanem irodánkra is. Képzeljük csak el milyen kellemetlen, ha egy prezentáció kellős közepén pont a projektor távkapcsolóját nem találjuk, akár még az állásunkba is kerülhet az ilyen kellemetlenség. 


Persze ha fél tucat távvezérlő helyett csak egyet kell használni, az sokkal kényelmesebb. Ez a kombinált vezérlés ugyanakkor lehetővé teszi a tevékenységek összehangolását, és akár egyszerre kapcsolhatunk ki és be minden audio-video eszközt, ami otthon a kikapcsolódásunkat szolgálja. Ha infravörös univerzális távirányítót használunk, magának a távvezérlőnek nincs szüksége rálátásra a fogadó berendezésre. Akár a szomszéd szobából is vezérelhetjük őket. 


Mennyi berendezést irányíthatunk univerzális távirányítóval? 

Az univerzális infravörös távirányítók hatalmas választékát kínálja a remote.hu távkapcsoló webáruház. De mikor ezt a hatalmas választékot meglátjuk, felmerül bennünk a kérdés, melyik lesz számunkra a tökéletes választás. Ennek a kérdéskörnek a megértéséhez, nézzük meg a kiválasztott távkapcsoló jellemzőit. Kinézetét, formáját és a gombok elhelyezkedését, hogy az számunkra megfelelő kényelmet és funkcionalitást kínál.  Ha tehetjük, akkor válasszunk olyan univerzális távirányítót, amely „tanulni képes”, azaz segítségével átmásolhatjuk a sok eredeti távirányító funkcióit erre az egyetlen eszközre. Biztosan most Önben is felmerült a kérdés, jó-jó, de akkor mennyi szórakoztató elektronikai eszközt tudunk irányítani egy univerzális távkapcsolóval? Sajnos ez a távkapcsolótól is függ, van olyan készülék, amivel esetleg csak kettőt vagy négyet, de a modernebb eszközökkel akár 15 berendezést is vezérelhetünk. Azért gondoljunk csak bele, még ha hatalmas szórakoztató elektronika "őrültek" is vagyunk a szó jó értelmében, akkor ez a szám biztosan mindenki igényét ki fogja elégíteni. 


Mi az alapvető különbség az univerzális távirányító és a hagyományos távirányító között?

  • Egy univerzális távirányítót elegendő, ha azt a televízióra, vagy a DVD-lejátszóra irányítjuk, amely azután automatikusan megkeresi a megfelelő kódot, és a készülék bekapcsol. Ez lehetővé teszi az egyes kódok egyedi hozzárendelését is.


  • Ha intelligens univerzális távirányítót választunk, akkor az úgynevezett okosotthon rendszerek is integrálhatók az irányításba, és például a házimozi bekapcsolásakor az intelligens világítás fényének mértékét is csökkenthetjük. 


  • Az, hogy a legtöbb univerzális távirányító ma már több eszköz egyidejű vezérlésére is alkalmas, tudjuk, de azt is tudjuk, hogy használatával úgynevezett parancssorokat is létrehozhatunk? Így például a lapos képernyős tévé bekapcsolása után a soundbar is életre kelhet.


  • Az alapfunkciók minden távvezérlőben megegyeznek. Módosíthatjuk a hangerőt és a csatornákat, megnyithatjuk velük az elektronikus műsorfüzeteket és ütemezhetjük a felvételeket. De amennyiben az okos univerzális távkapcsolóhoz csatlakoztatunk USB-kábelt is, akkor kedvenc filmjeinket, felvételeket nem csak a tévén, hanem a tableten vagy az okostelefonunkon is meg tudjuk nézni. Az intelligens univerzális távirányítóval átmásolhatjuk a tévéről a táblagépre a számunkra fontos tartalmakat, filmeket.

2023-06-16 13:45