A kosár üres.

A távirányító 5 legfontosabb kényelmi funkciója

2023-06-22 13:16
A távirányító 5 legfontosabb kényelmi funkciója

 A megfelelő többfunkciós univerzális távirányító nagyban függ az otthoni helyzettől. A remote.hu távirányító webáruházban a készülékek hatalmas választéka közül válogathatunk az árkategóriák széles skálájában. Amennyiben távkapcsolónk elromlott és csere távirányítót keresünk, vagy pedig egy olyan univerzális távirányítót szeretnénk, amivel az összes elektronikai berendezésünket irányítjuk, más és más tulajdonságok lesznek számunkra mérvadóak. De nézzük is azokat a legfontosabb szempontokat, amelyek alapján el tudjuk dönteni, hogy melyik távkapcsoló a legmegfelelőbb: 

Mielőtt meghozzuk döntésünket, érdemes a következő kérdésekre válaszolnunk:

  • Hogyan szeretnénk használni a távirányítónkat: többfunkciós vagy egy eszközre fókuszálva?

  • Amennyiben több eszközt kívánunk irányítani, pontosan hány eszközt szeretnénk vezérelni?

  • Milyen márkájú készülékeket használunk otthon?

  • Ki fogja a legtöbbet használni a távkapcsolót, mi magunk, gyermekeink vagy szüleink, nagyszüleink? 

  • Mely működési funkciók igazán fontosak számunkra?

  • Milyen összeget szeretnénk a távkapcsolóra költeni?


Tipp: A lehető legkényelmesebb kezelés érdekében vásároljunk olyan univerzális távirányítót, amely háttérvilágítással rendelkezik. Mert tévézés vagy zenehallgatás közben ritkán kapcsoljuk be a nappali teljes világítását. 


Melyek a távirányító legfontosabb kényelmi funkciói? 

Mikor már ezekkel a legfőbb szempontokkal tisztában vagyunk, érdemes még a következő 5 fontos tulajdonsággal is foglalkoznunk: 


  • SimpleSet: Ez a funkció lehetővé teszi a távirányítón azoknak funkcióknak a gyors és egyszerű beállítását, amelyeket gyakran használunk. Egyszerű, semmi különös nem kell hozzá, még kódok sem! Az irányítandó készülékek programozása három rövid lépésben történik és az egész procedúra mindösszesen 30 másodpercet vesz igénybe!


  • Tanulási funkció: Lehetővé teszi az új univerzális távirányítóra az eredeti távkapcsoló funkcióinak gyors és egyszerű átmásolását. Ne feledjük, ezáltal ezek a modellek sokkal kényelmesebbek, mert automatikusan megkeresik a megfelelő kódot. Ez azt jelenti, hogy az eredeti adatbázisban nem szereplő kódok is integrálhatók. Hogyan kell ezeket a távkapcsolókat "betanítani"? Helyezzük az eredeti és az univerzális távirányítót egymással szembe úgy, hogy az elülső infravörös elemek közvetlenül egymás felé nézzenek. Nyomjuk meg a betanítási mód gombot az univerzális távvezérlőn. Most egymás után nyomjuk meg az eredeti távirányító gombjait, és egyidejűleg az univerzális távvezérlő azon gombjait, amelyek átveszik a megfelelő funkciót.


  • Makró gombok használata: Ez lehetővé teszi, hogy egy sor olyan parancsot programozzunk a távirányítóra, amelyek aztán egy gombnyomással végrehajtásra kerülnek. Ilyen például a „vissza a kedvenc programjához”, vagy „kapcsolja ki az összes eszközt”, hogy egy gombnyomás után gyorsan lefeküdhessünk aludni. De lehet ezt a funkciót még fokozni, mert lehetőség van az intelligens otthonba integrálva például a világításnak az egyidejű tompítására is. Így nincs szükség több távirányítóra, és az univerzális távirányítón sem kell váltogatni a különböző eszközök között.


  • Tevékenység billentyűk: Lehetővé teszi több szórakoztató elektronikai berendezés zökkenőmentes vezérlését, mintha egy egységet alkotnának, anélkül, hogy az egyes komponensek közötti váltásból gondunk adódna. Olyan üzemmódok állnak rendelkezésünkre, mint a „TV-nézés”, „Filmnézés”, „Zenehallgatás”, „Játék”, valamint vannak olyan távkapcsolók, amelyen egy szabadon programozható beállítás is a rendelkezésünkre áll.


  • Combi control funkció: Ez a funkció több készülék egyidejű vezérlését teszi lehetővé, például egyszerre történő bekapcsolását, mintha egyek lennének.


Az univerzális távirányító előnye: a totális kényelem

A távirányító használata körül biztosan minden nappaliban volt vita, hogy mikor ki melyiket is használja. Amennyiben beállítjuk azokat a kényelmi funkciókat, amelyeket fent felsoroltunk, akkor nyugalom és béke szigetévé változik nappalik. Nemcsak azért, mert csak egy univerzális távirányítónk marad, amellyel minden hasznos funkciót el tudunk végeztetni, hanem átláthatóvá is válik az összes szórakoztató elektronikai eszközünk működtetése. Hiszen a tévéknek, a DVD-lejátszóknak, a soundbaroknak és az erősítőknek mindegyike egy távirányítóval rendelkezik. Így többé nem történhet meg az, hogy miközben mi tévézünk, gyermekünk egy másik távirányítóval bekapcsolja a Hi-Fi tornyot. Ezzel az is eldől, hogy a lakásban ki lesz az irányítás nagymestere, akinek a kezében lesz az egyetlen távkapcsoló, ő irányít mindent. 


2023-06-22 13:16