A kosár üres.

A tanítható távirányító előnyei és tulajdonságai

2023-06-29 9:36
A tanítható távirányító előnyei és tulajdonságai

Talán az egyik legjobb választás, a tanítható univerzális távvezérlő. De sokunk tart tőle, mert mit jelent az, hogy tanítható. Mindenkit meg kell nyugtatnunk, nagyon egyszerű a beprogramozása és a használata is.


Mire figyeljünk mikor univerzális távirányítót vásárolunk? 

A programozható vagy tanulásra képes távirányítók az innováció mértékétől függően 4, 8 vagy akár 12 készülék vezérlését is lehetővé teszik. A funkcionalitás mellett fontos kritérium a könnyű kezelhetőség és az áttekinthetőség, valamint a kompatibilitás. Továbbá ügyeljünk a távirányító hatótávolságára és kényelmi funkcióira is. Ezek befolyásolják a komfortérzetünket és a lehetséges felhasználások széles körét. Ezenkívül a távirányítóba helyezendő elemek esetén olyan márkát válasszunk, amelyekkel sokáig tudjuk gondtalanul élvezni a távkapcsoló nyújtotta kényelmet.


Milyen univerzális távirányítók közül választhatunk?

Alapjában véve kettő különböző univerzális távirányító létezik. Az egyik a programozható, a másik a tanulásra képes univerzális távkapcsoló. De ha már kiválasztottuk, hogy mely típust is szeretnénk, még akkor is hatalmas választék áll rendelkezésünkre. Ezeket különböző kategóriákba sorolhatjuk, az egyszerű modelltől a prémium készülékekig. A minőségtől függetlenül talán a könnyű használhatóság a legfontosabb, amire vásárláskor még érdemes odafigyelni. Ebben a tanítható univerzális távirányítók verhetetlenek. 


Amit a tanulásra képes univerzális távirányítókról tudni érdemes

A tanítható univerzális távirányító az eredeti távirányítóval programozható be. Ezért, ha a gyári távkapcsoló tönkrement vagy elveszett, ezt a lehetőséget, mint megoldást ki kell zárnunk. Ha egy mondatban szeretnénk elmondani, hogy alapjában véve hogyan is működik ennek a távvezérlőnek a programozása, akkor nagyon egyszerűen csak annyit kell mondanunk, hogy átveszi az eredeti eszköz parancsait. Ehhez egyszerűen aktiváljuk az interfészeket, és helyezzük el a távirányítókat egymással szembe. Ezután lépésről lépésre a fontos információk átkerülnek az új univerzális távirányítóba. Az egyszerű távirányítóhoz képest ez a változat általában több készülék vezérlésére is alkalmas. De milyen előnyös tulajdonságai vannak egy tanulásra képes univerzális távkapcsolónak? 


  • Jó kompatibilitás

  • Könnyű beállítás

  • Kényelmes kezelés


A tanítható távirányító előnyei

Összefoglaltuk négy pontban, hogy ennek az eszköznek a használata milyen előnyökkel jár számunkra: 


  • Egyetlen távirányítóval több eszközt is vezérelhetünk, így helyet takaríthatunk meg és mindez megkönnyíti a hétköznapjainkat

  • A távirányító betanítása rém egyszerű, hiszen az eredeti távirányító jeleit másolja, megkönnyítve ezzel a programozást.

  • Ezt a fajta távirányítót szintén beprogramozhatjuk bizonyos műveletek végrehajtására, például több eszköz egyszerre történő bekapcsolására

  • A távirányítót betaníthatjuk úgy is, hogy kommunikáljon az intelligens otthoni eszközeinkkel, így könnyebben irányíthatjuk okosotthonunk


Hogyan tudjuk betanítani univerzális távkapcsolónkat? 

Ez a típusú távirányító lekéri a megfelelő kódokat például a televíziótól, és hozzáfér az eredeti távirányító adataihoz. Ily módon az eredeti készülék minden funkciója átkerül az új távirányító megfelelő gombjára. De ne legyünk türelmetlenek mikor tanul az eszköz, mert a távirányító betanulása eltarthat egy ideig. Ez a folyamat könnyen nyomon követhető olyan távkapcsolón, amelynek kijelzője is van. Az eszköznek működésétől függően időnként megerősítésre van szüksége, ilyenkor elegendő egy egyszerű gombnyomás. Amikor a tanulási folyamat befejeződött, az új távirányítóval minden korábbi funkcióhoz hozzáférhetünk. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy szeretnénk az úgynevezett parancsokat bővíteni, akkor erre is van lehetőség.


Hogyan válasszuk ki a megfelelő tanulásra képes univerzális távirányítót?

Miután megismertük a tanulásra képes távkapcsoló előnyeit és tulajdonságait, már csak nekünk kell eldöntenünk, hogy ezekből a funkciókból mi az amit otthon alkalmazni is szeretnénk. De még mielőtt a végleges döntést meghozzuk, ügyeljünk a következő részletekre: Győződjünk meg arról, hogy a távirányító kompatibilis a vezérelni kívánt eszközünkkel. Ellenőrizzük, hogy a távirányító rendelkezik-e olyan programozási funkcióval, amely lehetővé teszi más távirányítók jeleinek rögzítését és tárolását. Amennyiben okosotthon rendszerrel rendelkezünk, kérdezzünk rá az eladónál, hogy a kiválasztott eszköz képes-e kommunikálni az intelligens otthon eszközeivel. Nem utolsó sorban annak is érdemes utánanéznünk, hogy a távirányítónak van-e háttérvilágítása, hogy a lesötétített szobában is kényelmesen tudjuk vezérelni.  



2023-06-29 9:36