A kosár üres.

Minden tv-hez csatlakoztathatunk univerzális távirányítót?

2023-05-19 14:34
Minden tv-hez csatlakoztathatunk univerzális távirányítót?

Számos lehetőség közül választhatunk, de az egyik legjobb megoldás az univerzális távirányító beszerzése, mert segítségével kényelmesen működtethetjük tévénket, DVD lejátszónkat, és az összes otthon található szórakoztató elektronikai berendezést, akár az eredeti távirányító nélkül is.


Univerzális távirányító - funkcionális megoldás a mindennapok kényelméért

Az ilyen típusú távirányítók kompatibilisek az összes szórakoztató elektronikai berendezéssel. Az intelligens univerzális távirányítók egyik legnagyobb előnye, hogy pontosan ugyanazokat a funkciókat látják el, mint bármely más távirányító.  A remote.hu távirányító online szaküzletben széles választékban találunk univerzális távirányítókat. Mindössze annyi a teendőnk, ha a megrendelt távirányítót meghozta a futár, hogy összehangoljuk a megfelelő eszközzel, ebben az esetben a tévével. Erről a távkapcsoló útmutatójában találunk információkat. A beállítás általában csak néhány másodpercet vesz igénybe. Használatukkal kényelmesebbé tesszük magunk és családunk életét. Nincs több vita, hogy ki legyen az, aki feláll és átkapcsolja, vagy lehalkítja a készüléket. 


Az univerzális távkapcsoló mottója: egy mindenkiért

Káosz uralkodik a dohányzóasztalon? Jelenleg melyik távirányítóra van szükség a sok közül? Ugye ismerős. Gondoljunk csak bele, milyen rendezett lesz a nappalink. Az univerzális távirányítóval akár nyolc készüléket is kényelmesen vezérelhetünk. A tévéhez, soundbarokhoz, DVD-lejátszókhoz, játékkonzolokhoz és a Hi-Fi berendezéshez tartozó összes távirányítót egyetlen univerzális távirányító váltja fel. Ez mind szép és jó, de többnyire a televíziónkat szoktuk távirányítóval működtetni. Bármelyik márkájú készülékhez hozzá tudjuk csatlakoztatni az univerzális távkapcsolót? Igen, a márkás univerzális távirányítók a jövőbiztos működést biztosítják. Hogyan történik mindez? 

Az egyik lehetőség: a legmodernebb technológia alkalmazásával a márkás univerzális távirányítók már adatbázisokat használnak. Ezekben az adatbázisokban több ezer márka szórakoztató elektronikai berendezéséhez, természetesen a tévékhez is találunk kódot. Ezen kód megadásával tudjuk könnyen és gyorsan összehangolni a televíziónkat a távkapcsolóval. A másik megoldás, hogy tanulásra képes univerzális távkapcsolót választunk. Televíziónkhoz melyik a megfelelő megoldás? Ennek kiderítése érdekében nézzük meg a vezérelendő készülék kezelési útmutatóját, hogy pontosan tudjuk, hogy melyik típusú távirányító a megfelelő számunkra.


Árkategóriától függően az univerzális távirányítóknak két alapvető típusa létezik:

  • a programozható univerzális távirányító

  • a tanulásra képes univerzális távkapcsoló


Így programozhatunk egy univerzális távirányítót rögzített adatbázissal

Minden távirányítható eszközben van egy speciális kód, amely "megmondja" a távirányítónak, hogy mely kód használatával tud vele kommunikálni. Keressük meg ezt a kódot a vezérelni kívánt készülék használati útmutatójában. Írjuk be a kódot a kezelési útmutató szerint a távkapcsolóba. Egyes modelleken a helyes kód kiválasztásához több parancsot is be kell írni. Ha kétségeink vannak, a távirányító megvásárlása előtt ellenőrizzük, hogy a készülék kompatibilis-e vele, azaz a kód benne van-e az adatbázisban. Ahogy már említettük, ezt az információt a távirányító használati útmutatójában vagy a gyártó weboldalán találjuk. Ha nem ez a helyzet, nem kompatibilis a távkapcsoló, nem fogjuk tudni használni, de ez azért nagyon ritka.


A tanulni képes univerzális távirányító programozása

Ezek a modellek sokkal kényelmesebbek, mert automatikusan megkeresik a megfelelő kódot. Ez azt jelenti, hogy az eredeti adatbázisban nem szereplő kódok is integrálhatók. Mi a teendőnk ebben az esetben? Helyezzük az eredeti és az univerzális távirányítót egymással szembe úgy, hogy az elülső infravörös elemek közvetlenül egymás felé nézzenek. Nyomjuk meg a betanítási mód gombot az univerzális távvezérlőn.

Most egymás után nyomjuk meg az eredeti távirányító gombját, és egyidejűleg az univerzális távvezérlő azon gombjait, amelyek átveszik a megfelelő funkciót és már használhatjuk is.


2023-05-19 14:34